2021 Concentratie op school

Concentratie op school is niet vanzelfsprekend. Stelt u zich eens voor om even rustig iets te doen en er allemaal beweging en geluiden om u heen zijn. Dit tezamen met een hele korte concentratieboog is uiteraard een recept om veelvuldig te worden afgeleid. Hoe kun je dan de concentratie van een kind verbeteren? Wij zijn van mening dat je dit niet bij het kind moet zoeken maar in de omgeving en de juiste tools aan dient te reiken.

4 tips voor concentratie op school 

  1. Creëer een prikkelarme werkomgeving 
  2. Geef de leerling zelf de mogelijkheid om hier zelf voor te zorgen 
  3. Corrigeer de omgeving indien nodig 
  4. Zorg voor voldoende hulpmiddelen

“Met Focusboard haal je dé tool in de klas waarmee iedere leerling altijd binnen een handomdraai de werkomgeving creëert.”

Concentratie hulpmiddelen

Binnen scholen zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar. Veelal niet al te veel waardoor er helaas niet voor alle leerlingen of meerdere leerlingen de juiste werkomgeving kan worden gecreëerd. Iedereen kent de koptelefoon en dit is een leuk hulpmiddel. Wat er echter kan gebeuren is afleiding door de welbekende pestkop die tegenover de gebruiker zit. Als docent kan je simpelweg niet alles zien. Met een concentratiescherm help je leerlingen echt!

Concentratie oefeningen basisschool

Concentratie oefeningen voor basisscholen werken altijd een beetje. Omdat veel problemen met concentratie uit de omgeving komen, is het veel makkelijker om de omgevingsfactoren te blokkeren. Hoe kun je omgevingsfactoren blokkeren? Een koptelefoon is een tool die geluid dempt. Het zichtveld blijft hierdoor volledig open. Wil je het zichtveld helpen prikkelarm te worden, schaf dan een concentratiescherm aan. Focusboard is de oplossing op het gebied van concentratieschermen.

Gemiddelde concentratie duur kind verhogen met Focusboard

Verhoog de concentratie duur van een kind in een handomdraai, of beter nog laat de leerling hier zelf voor kiezen. Een Focusboard hangt klaar voor gebruik in een klaslokaal. Een Focusboard is binnen seconden gepakt, neergezet op een bureau en binnen seconde week opgeborgen aan de gepatenteerde hanger. Concentratie problemen zijn echt verleden zijn. Concentratiespelletjes ook. Focusboard is in te zetten van groep 3 tot en met het examen bij het voortgezet onderwijs.

Concentratieschermen bij Cito toetsen

Kinderen zijn snel afgeleid, denk aan een vogel die voorbij vliegt, de glazenwassen, een kindje wat naar de wc moet of gewoon een willekeurige gedachte naar een snoepje of een ander geluksmoment. Heb je wel eens gezocht naar een oplossing voor concentratieproblemen? Focusboard is de oplossing voor alle leerlingen en docenten. Verhoog de prestaties van ieder kind met een concentratiescherm welke klaar hangt voor de leergierige leerling.

Producten focusboard invoegen

Scroll naar top